Hibah Takaful AIA - Hibahkan RM50,000 dengan caruman serendah RM30 sebulan
Anda Sedang Mencari Hibah Takaful?

Hibah Takaful AIA - Hibahkan RM50,000 dengan caruman serendah RM30 sebulan

Kami percaya bahawa kesejahteraan hidup orang tersayang adalah keutamaan anda. Dan kerana keluarga adalah segala-galanya buat anda, kasih sayang yang dicurahkan kepada mereka tidak sepatutnya berakhir walaupun anda sudah tiada lagi.

Pelan Hibah Takaful AIA sememangnya boleh memenuhi keperluan perlindungan keluarga anda. Pelan Hibah Takaful AIA memberikan anda ketenangan fikiran mengetahui bahawa keluarga anda akan dapat terus menikmati kehidupan yang berkualiti sekiranya sesuatu yang tidak dijangka berlaku kepada anda mahupun pasangan anda.

Buatlah perancangan lebih awal dan pastikan kehidupan yang lebih bermakna untuk anda dan keluarga hari ini.

Pernahkah Anda Terfikir, Kenapa Anda Perlu Sediakan Hibah Untuk Keluarga Anda?
Kepentingan Hibah

Pernahkah Anda Terfikir, Kenapa Anda Perlu Sediakan Hibah Untuk Keluarga Anda?

MELINDUNGI PENDAPATAN

Sekiranya anda ditakdirkan jatuh sakit, sudah tentu pekerjaan anda akan terjejas. Secara tidak lansung, pendapatan anda juga akan turut sama terjejas!

Jadi, apakah yang anda perlu lakukan? Anda perlu ambil Hibah untuk diri anda. Apabila anda jatuh sakit terutama disebabkan oleh penyakit kritikal seperti kanser, anda akan mendapat sejumlah wang pampasan untuk anda ‘survive’ dan meneruskan kehidupan walaupun pendapatan anda sudah tiada dan terjejas.

MELINDUNGI KELUARGA

Jika anda ditakdirkan meninggal dunia, sudah tentu keluarga anda akan kehilangan punca pendapatan utama. Kehidupan keluarga anda akan terjejas dan pasti mereka akan hidup susah.

Segala aset yang anda ada juga akan dibekukan dan proses tuntutan serta pembahagian harta pusaka kepada keluarga anda juga akan mengambil masa yang sangat lama. Bukan itu sahaja, ianya akan menelan kos yang sangat tinggi.

Jadi, apakah penyelesaiannya? Anda perlu sediakan hibah keluarga untuk isteri dan anak-anak anda. Ianya akan membantu mereka ‘survive’ dan meneruskan kehidupan dengan sempurna selepas pemergian anda.

MENYELESAIKAN HUTANG & PINJAMAN

Sesiapa saja berpotensi untuk memiliki hutang dan pinjaman daripada Bank. Contohnya Loan Rumah, Loan Kereta dll. Pernahkah anda terfikir, apakah yang akan terjadi kepada hutang dan pinjaman tersebut sekiranya anda ditakdirkan jatuh sakit?Adakah anda masih mampu untuk meneruskan bayaran balik pinjaman setelah pendapatan anda terjejas?

Atau anda ingin melihat keluarga anda terpaksa bekerja keras dan bersusah payah untuk meneruskan bayaran balik pinjaman bagi pihak anda?

Oleh sebab itu, Hibah boleh menjadi pengganti pendapatan anda dan keluarga. Segala hutang dan pinjaman pasti akan dapat diuruskan dan diselesaikan dengan baik dengan adanya Hibah.

MENGEKALKAN GAYA HIDUP

Anda mampu untuk hidup selesa seperti sekarang kerana pendapatan anda tidak terjejas. Tapi anda perlu ingat bahawa malang tidak berbau. Pendapatan anda boleh hilang dalam sekelip mata. Jadi, apakah persediaan anda?

Segala simpanan anda pasti akan terhakis sedikit demi sedikit kerana ingin menampung perbelanjaan harian keluarga. Soalnya, selama mana ianya mampu bertahan?

Sebab itu anda perlukan Hibah. Hibah boleh membantu mengekalkan gaya hidup anda dan keluarga sekiranya berlaku perkara yg tidak diingini ke atas diri anda.

MELINDUNGI ASET & PELABURAN

Mengumpul aset seperti rumah, tanah, simpanan dan pelaburan bukanlah suatu perkara yang mudah. Sudah pasti anda tidak mahu segalanya hilang dek kerana tiada perancangan yang rapi untuk melindungi aset-aset anda.

Hibah takaful adalah instrumen paling tepat untuk melindungi aset-aset anda.

ELAKKAN DARI MEMINTA-MINTA

“Tangan yang memberi itu lebih baik daripada tangan yang meminta-minta” pernahkah anda dengar kenyataan ini?

Cuba anda renungkan sebentar, bolehkah anda menamakan 5 orang yang diyakini boleh menghulurkan bantuan yang berterusan kepada keluarga anda sekiranya anda terlebih dahulu pergi meninggalkan keluarga tersayang?

Jika tiada, maka Hibah takaful adalah jawapannya!

Semestinya! Hanya Dari Serendah RM30 Sebulan, Anda Sudah Mampu Untuk Sediakan Hibah Dengan Perlindungan Sebanyak RM50,000!
Mampu Ke Nak Dapatkan Hibah Takaful AIA?

Semestinya! Hanya Dari Serendah RM30 Sebulan, Anda Sudah Mampu Untuk Sediakan Hibah Dengan Perlindungan Sebanyak RM50,000!

Mengapa Anda Perlu Pilih Hibah Takaful AIA?
Plan Hibah Pilihan No.1 Rakyat Malaysia

Mengapa Anda Perlu Pilih Hibah Takaful AIA?

Anda boleh dapatkan perlindungan hibah keluarga daripada RM50K sehingga RM4 Juta tanpa perlu buat medical check up! Senangnya.. (T&C)

Bayaran pampasan 100% akan diberikan kepada waris yang dinamakan untuk kematian biasa, atau akan diberikan kepada pemilik sijil takaful sekiranya terkena Hilang Upaya Kekal Menyeluruh (HUKM).

Bayaran pampasan 200% akan diberikan kepada penerima hibah yang dinamakan untuk kematian yang disebabkan oleh kemalangan dan kemalangan ketika mengerjakan ibadah umrah/haji

Bayaran pampasan 300% akan diberikan kepada penerima hibah yang dinamakan untuk kematian yang berlaku sewaktu berada dalam pengangkutan awam (public conveyance).

Bayaran pampasan 600% akan diberikan kepada penerima hibah yang dinamakan untuk kematian yang berlaku disebabkan oleh bencana alam (natural disaster).

Rekod bayaran pampasan yang tinggi! Lebih RM3.19 billion tuntuan telah dibuat pada tahun 2021 sahaja.

Kini Anda Boleh Membuat Permohonan Secara Online. <a href="#popmake-6630">Dapatkan Quotation Percuma!</a>
Kami Sedia Membantu Anda

Kini Anda Boleh Membuat Permohonan Secara Online. Dapatkan Quotation Percuma!